Náboj Junior


Když se řekne týmová soutěž, očekáváme, že bude sportovní. Náboj Junior je však týmová mezinárodní matematicko-fyzikální soutěž, kterou pořádá Matematicko-fyzikální fakulta UK. Letos se jí naši žáci zúčastnili poprvé. V pátek 25. listopadu 2016 se na 1. českém gymnáziu v Karlových Varech během 120 minut snažila čtyřčlenná družstva vyřešit co nejvíce úloh. Nešlo o pouhou aplikaci znalostí nabytých při školních hodinách, bylo třeba zapojit důvtip a vzájemně spolupracovat.

Obě naše družstva nám udělala velkou radost, nejen přístupem k přípravě, k samotné soutěži, ale i svým příjemným vystupováním. 4. místo družstva z 9. třídy ve složení Filip Doležal, Robert Křesák, Eliška Šimůnková a Jára Šnobl bylo super výsledkem. Tito žáci byli dokonce oceněni jako nejlepší soutěžící ze základních škol!  Tým ve složení Anthony Dufek, Vojtěch Hlavatý, Jakub Otradovec a Eliška Pavlíková byl o rok mladší než většina účastníků a na soutěž jel sbírat hlavně cenné zkušenosti.  To se podařilo, už cestou domů se těšil na příští ročník, a i když se neumístil na předních příčkách startovního pole, nakonec v mezinárodním srovnání porazil i několik družstev z gymnázií.

Komentář:

Všem zúčastněním děkuji a blahopřeji. Byli jste perfektní. S radostí jsem pozorovala váš zápal do hry. Společně jsme si užili fajn dopoledne!

Alena Roubínová

devataci

Deváťáci

osmaci

Osmáci

vyhl-8

Vyhlášení: 8. ročník

vyhl-9

Vyhlášení: 9. ročník