Jaro je tu


Bezmračné nebe nás podvakrát přivítalo ve dnech projektu „Jaro je tu“. První, poznávací část nás zavedla do našeho krásného města. Procvičovali jsme svůj postřeh a vnímání stavebních detailů na historických domech. Každá třída si vyzkoušela své komunikační dovednosti v anketě o městě a Sluníčkové škole.

V druhé části projektu se žáci seznámili se složkami záchranného systému a vyzkoušeli si dovednosti potřebné pro život. Zpestřením byla ukázka výcviku psů – jak odborná od Městské policie, tak i zábavná od agility OSA Kadaň. K osvěžení v teplém dni posloužily nanuky a vlastnoručně vyrobené ovocné a zeleninové špízy. Vyvrcholením obou dnů byla přehlídka masek ztvárňující významné osobnosti nebo pohádkové bytosti. Součástí projektového dne bylo vyhodnocení nejlepších masek.

Jarní sluníčko nám svými paprsky zpříjemnilo společně strávené dopoledne. Úspěšná akce by se neuskutečnila bez ochoty kadaňských hasičů, Policie ČR, dopravní policie, Záchranné služby Kadaň, Městské policie Kadaň, agility v Kadani a Come  happy snack – firmy dodávající ovoce do škol. Všem jmenovaným moc děkujeme.

Organizátorky – Mgr. Petriláková a Sukovičová