Dopis od Jashildy z června letošního roku


Drazí přátelé!

Já jsem vaše dítě Jashilda Rodrigues. Jak se máte? Já doufám, že dobře. Já se mám taky dobře.

Dostala jsem váš dopis a přání k Vánocům. Dále vám moc děkuji za propisky, náušnice, stříbrný řetízek a křížek. Teď vám napíši, jak slavíme Vánoce. Stavíme doma betlém, věšíme hvězdu na střechu domu a děti chodí zpívat po domech vánoční koledy, zatímco maminky chystají slavnostní tabuli a cukroví. O půlnoci na Štědrý den chodíme na mši a pak přejeme jeden druhému hezké svátky. Moc si to užíváme. Druhý den večer máme slavnostní večeři a to kuře na kari s rýží. Večer pak probíhá vánoční program v našem kostele. Také Nový rok oslavujeme všichni společně.

Vystudovala jsem devátou třídu s velmi dobrými známkami (jedničky a dvojky). Můj bratr Bonifas ukončil šestou a moje sestra zakončila třídu pátou.

A teď několik slov o letních prázdninách. Velmi jsem si je užila, trávila jsem je u babičky. Hrála jsem si a těšila se z léta.  Četla jsem hodně knih. Chodila jsem do přírody. Po slunečných dnech přišel blahodárný déšť.

Díky vašemu sponzorskému daru jsem dostala pro příští školní rok školní tašku, učebnice, deštník a uniformu. Vše mi to předáno vaším jménem. Celá moje rodina vám velice děkuje.

S láskou vaše Jashilda