NÁRODNÍ DIVADLO 150


Jsme pyšní, že se můžeme podělit o skvělé zprávy! Ptáte se o jaké? Ve druhé polovině minulého školního roku vyhlásila Galerie Josefa Lieslera v Kadani výtvarnou soutěž ke 150. výročí založení Národního divadla v Praze. Coby zapálení výtvarníci jsme se hned aktivně pustili do kreativní činnosti a soutěže se účastnili s díly, ve kterých jsme kladli důraz na osobité podání a nevšedně uchopené velkoformáty. Ty se soustředily na vrstvení a nabourávání zažité plošnosti. Oba výtvory si zakládaly na skupinové kooperaci tříd i ročníků. Výtvarné divadelní projekty k naší radosti obstály v konkurenci ostatních základních škol z Kadaně.
A jak jsme vlastně dopadli? Výtečně!
1. místo v kategorii ZŠ – žáci 8. B (skupinová práce)
2. místo v kategorii ZŠ – žáci 5. B a 6. A (skupinová práce)

Vítězné práce byly vystavené v Galerii pod širým nebem na Studentském náměstí v Kadani během letních prázdnin. Slavnostní vyhlášení výherců, kteří si odnesli věcné ceny, se uskutečnilo v neděli 16. 09. 2018 v zahradách františkánského kláštera.
Jsme rádi, že jsou naši žáci úspěšní v nejrůznějších výtvarných soutěžích, a reprezentuji tak Sluníčkovou školu. Doufáme, že tomu tak bude i v započatém školním roce 2018/2019!