Kroužky a volný čas na naší škole


Po dobře užitém prázdninovém čase nastoupili žáčci zpět do školních lavic. Ačkoli by se mnohým mohlo zdát, že největší zábava s přicházejícím podzimem skončila, u nás ve škole je to přesně naopak.

Každé odpoledne nabízíme žákům rozličné zájmové kroužky, které děti skutečně baví. Volný čas tak mohou trávit aktivně třeba při sportu, tvoření, hře na hudební nástroj a mnoha dalších aktivitách. Tradičně jsou u dětí velmi oblíbené pohybové či sportovní hry, keramika, flétna i kroužek Mladý záchranář. Plnou kapacitu každoročně hlásí také vědecké a přírodovědné kroužky.

V Badatelském kroužku se každý týden poctivě zkoumá, bádá, zkouší, pěstuje, ochutnává, experimentuje, ale hlavně užívá při poznávání světa vědy. Pro kluky a holky, kteří rádi prostřednictvím různorodých her přicházejí na kloub záhadám běžného života a fungování světa kolem nás, je připraven kroužek Koumáci. Na Sportovních hrách jsou pro děti připravené pohybové aktivity, ale i klasické oblíbené hry s míčem a nářadím. Díky nim se děti vyřádí, odreagují a rozvíjí si vzájemnou spolupráci a kolegiální rozhodování. Pro žáky devátých ročníků je vzhledem k blížícím se přijímacím zkouškám na střední školy opět připraven kurz s lákavým názvem Nebojme se češtiny či matematiky.

Dětské kroužky nebo jakákoli jiná mimoškolní aktivita může budoucnost dítěte silně ovlivnit. Naši učitelé jsou nadšenci svých oborů a mají velký zájem rozvíjet a podněcovat společenské vztahy, zároveň i specifické dovednosti a přednosti žáků. Pro zájemce jsou tedy tyto kroužky příjemným zpestřením odpoledne. Posuďte na uvedených fotkách sami.