Šibřinky, fašank, ostatky, končiny … je označení svátku, který rádi slavíme. A hodně zvesela! Jedná se totiž o masopust.
Období masopustu začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a trvá až do Popeleční středy. Letos tento den spadá na 22. února. Čas je to plný hodování, veselí, zábavy a masopustního karnevalu. Karneval ve školní družině byl hodně veselý a rozpustilý. Nejprve masky tancovaly. Pak se vydaly v průvodu potěšit vedení školy a nezapomněly rovněž na naše kuchařinky. Zpívání a tancování nebralo konce.
Nedočkavě vyhlížíme Tučný čtvrtek. V tento den si naši předkové dělali radost velkým množstvím jídla a pití, aby byl prý člověk celý rok při síle. Paní kuchařky nám v tomto duchu a podle tradic připravují podobnou hostinu. Pochutnáme si na knedlíkách s masem a zelím. Koblížek, který k tomuto období neodmyslitelně patří, bude tou nejlepší sladkou tečkou.
Mirka Zapská