Výlet na letiště


Letiště Václava Havla Praha bylo cílem skupiny nadaných, snaživých a zvídavých žáků naší školy během výletu za odměnu. Nominovali je jejich vyučující za úspěchy a snahu ve vědomostních soutěžích, za spolupráci při tvorbě školní reportáže a za aktivitu v zájmovém útvaru Koumáci. Byla to zasloužená odměna, při níž se všichni podívali i do výcvikového střediska pilotů a stevardů. Sladkou tečkou na závěr byla palubní svačina.

Výlet očima dětí:

Líbila se nám prohlídka letadla, ne každý v letadle byl, tak si to mohl prohlédnout. Zajímavým zážitkem bylo i to, když jsme se oblékali do bílých ochranných obleků. Největší úspěch ale měla skluzavka z letadla a návštěva kokpitu. Po náročném programu nás čekala další slíbená odměna, tentokrát v podobě svačinky.

(Terka P., 9. ročník)

Do Prahy na letiště s námi vyrazila paní ředitelka a paní učitelka Kaiserová. Jeli jsme autobusem. Na letišti v obchodě se suvenýry už na nás čekal pán, který nám řekl potřebné instrukce. Potom jsme s ním šli na takový rentgen, kterým většina z nás prošla bez pípání. Pak jsme nastoupili do autobusu. Říkal nám něco o letadlech a také nám je z okna autobusu ukazoval. Po exkurzi nás předal jiné paní, se kterou jsme chodili po budově Výcvikového centra. Ukazovala nám, jak se cvičí piloti. Dokonce jsme si vyzkoušeli sjet po evakuační skluzavce. Stihli jsme si koupit i suvenýry, a někdo si koupil i něco v Bille. Výlet se mi líbil.

(Terezka T., 3. ročník)