Krajské kolo Biologické olympiády v Teplicích


Krajské kolo Biologické olympiády v Teplicích přineslo letos mnoho vzrušujících okamžiků a úžasných výkonů. Soutěžící ze všech koutů kraje se sešli, aby si změřili své síly a znalosti v oblasti biologie. Mezi účastníky nechyběly ani talentované studentky naší školy – Eliška Doležalová a Karin Mihalovová. Obě v této prestižní soutěži předvedly výborné výkony.

Soutěž probíhala formou písemného testu, který obsahoval jak teoretické otázky, tak i praktické úlohy –  poznávání rostlin a živočichů a náročné laboratorní úlohy. Vysoká obtížnost otázek vyžadovala od soutěžících velice pečlivou přípravu a porozumění biologickým konceptům.

Eliška Doležalová a Karin Mihalovová reprezentovaly naši školu s hrdostí a odhodláním. Obě dívky prokázaly své výjimečné znalosti a schopnosti v oblasti biologie. Eliška se umístila na skvělém 26. místě mezi dětmi z celého Ústeckého kraje. Je to bezesporu velký úspěch.

Karin Mihalovová se však vyhoupla ještě výše a obsadila skvělé 12. místo! Tento úspěch je obzvlášť významný, protože Karin svými hlubokými znalostmi a dovednostmi předčila všechny ostatní kadaňské účastníky, včetně těch z Gymnázia. Její výkon ukázal, že tvrdá práce, disciplína a vášeň pro biologii mohou být odměněny.

Obě dívky si zaslouží naše uznání a gratulace za vynikající výkony. Jejich úspěch je inspirací pro další studenty a ukazuje, že v oblasti biologie je možné dosáhnout skvělých výsledků. Děkujeme jim za reprezentaci naší školy a přejeme jim mnoho dalších úspěchů v jejich biologické kariéře.

Mgr. Schönauer