Sluníčková škola se stala centrem programu DofE


Na naší škole se pořád něco děje – a to je fajn! Pokud patříte i vy k těm, co mají rádi osobní výzvy, chcete na sobě pracovat, toužíte být stále lepší v tom, co vás baví nebo chcete pomáhat druhým, pak je pro vás DofE tím správným odrazovým můstkem! Navíc můžete získat mezinárodně uznávaný certifikát, který vám může pomoct při vašem budoucím studiu u nás i v zahraničí! I pro vašeho zaměstnavatele bude důkazem vašich získaných dovedností v oblasti komunikace, práce v týmu a adaptabilitě! Proto s touto nabídkou nově přicházíme i my. Stali jsme se centrem programu DofE, a otevíráme vám tak dveře k novým zážitkům!

Co DofE vlastně znamená? DofE – Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (the Duke of Edinburgh Award – DofE) je prestižní vzdělávací program určený pro všechny od 13 do 24 let. Založil ho princ Philip, vévoda z Edinburghu, manžel britské královny Alžběty II. Jedná se o celosvětový program, který funguje ve více než 130 zemích světa. Hlavní sídlo má v Londýně. V České republice funguje již od roku 1995. Cílem DofE je motivovat mladé lidi k osobnímu rozvoji, smysluplnému trávení volného času a vybavit je klíčovými kompetencemi pro budoucí studium a následný profesní život. Do programu je v současné době zapojeno více než 230 škol a dalších organizací v České republice.

„Dofáci“- neboli účastníci programu, se pravidelně a dlouhodobě účastní aktivit ve čtyřech provázaných oblastech (pohyb, dobrovolnictví, dovednost a dobrodružná expedice). Program je rozfázován do tří úrovní – od bronzové až po zlatou. S jejich obsahem, pravidly a obrovskou dávkou zkušeností dnes naše žáky seznámil aktivní člen DofE, který je jen krůček od dokončení zlaté úrovně a získání certifikátu z rukou člena královské rodiny. Žáci 8. a 9. ročníků dnes měli možnost poznat živého „Dofáka“. Ukázal nám, že když člověk alespoň trochu chce, tak může dokázat velké věci! A DofE může být tím správným hnacím motorem.

Tak zažij DofE a pojď do toho s námi! Být „Dofákem“ je super!

Těšíme se na tebe!

vedoucí programu

Mgr. Jana Mihalovová a Mgr. Nikola Hejčlová