Projekt „72 hodin“


I v letošním roce se naše škola zúčastnila celostátního projektu pod názvem „72 hodin“.

Kdykoliv během těchto 72 hodin (12.–15. října 2023) a bez časového omezení se dobrovolníci po celém Česku pustili do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí.

Rozhodli jsme se vybudovat na pozemku naší školy velký herní plán pro hru Člověče, nezlob se! Sestavili jsme ho z dlažebních kostek. Projektu se pod vedením paní učitelky Ferenčíkové a za pomoci pana školníka zúčastnily děti 6. a 8. třídy. Během čtvrtečního a pátečního odpoledne jsme nejprve připravili terén. Následovalo usazení dlažebních kostek do travnatého porostu, a nakonec jsme natřeli příslušná pole barvou.  Je vám zcela jasné, že to byla pořádná fuška! Půda byla tvrdá jako beton, takže to zpočátku vypadalo, že je to úkol nad naše síly. Děti se ale nevzdaly a pustily se do práce s elánem. Zvládly to!  A nejen to, všechny travnaté drny jsme nakonec upotřebili. Pomohly na různých místech školního pozemku vyrovnat terén. 

Herní plán je téměř hotov. Čeká nás ještě natírání zbylých kostek, protože dorazila pouze část objednaných barev. Už se ale těšíme, až se pustíme do hry.  

Celou akci jsme ukončili opékáním vuřtů a dalších dobrot, které si děti s sebou přinesly. Byli jsme všichni unavení, špinaví, ale hrdí na to, že jsme to zvládli.

Ing. Ivana Fernečíková