Informace k přijímacím zkouškám na SŠ


Vážení rodiče, zákonní zástupci a žáci devátých tříd,

přinášíme důležité informace týkající se změn v procesu přihlašování na střední školy. Od roku 2024 došlo k velkým úpravám v systému přihlašování.

Chceme vás seznámit s klíčovými aspekty těchto změn a poskytnout vám užitečné rady, abyste byli lépe informováni a připraveni na tento důležitý krok ve vzdělávacím životě vašich dětí. Přečtěte si následující informace, abyste získali kompletní přehled o novém systému a mohli podpořit své děti při rozhodování o budoucím směřování jejich vzdělání.

Největší změnou je to, že letos lze podat přihlášku jedním ze tří způsobů:

  1. Elektronická přihláška
  2. Výpis ze systému
  3. Tiskopisem

Nejjednodušší bude podat přihlášku elektronicky, nicméně zůstává nadále i možnost podat přihlášky v papírové podobě. Všechny tyto způsoby a jejich výhody najdete podrobně popsané na této stránce:

https://www.prihlaskynastredni.cz/rodice-zaci.html

Důležitá informace je to, že digitální přihlašovací systém bude fungovat až od 1. února. Najdete ho na adrese www.prihlaskynastredni.cz, kde jsou také veškeré informace.

Další změnou je, že nově si každý žák může podat rovnou tři přihlášky na tři různé obory. Důležité je ovšem pořadí na přihlášce. Žáci řadí školy na přihlášce podle prioritního seřazení škol. Na první místo tedy patří škola, o kterou má žák ten největší zájem.

Souhrnné a přehledné informace naleznete také na této stránce: https://www.infoabsolvent.cz/Rady/Clanek/7-0-34

Jedná se o velké změny, kterých se ale vůbec nemusíte bát. Na výše uvedených odkazech naleznete přehledně všechny informace a pokud budete mít jakýkoli dotaz, neváhejte se obrátit na mě, jakožto kariérovou poradkyni.

Děkujeme za vaši pozornost a přejeme šťastný výběr.

Nela Krausová