Okresní kolo Olympiády z českého jazyka


Dne 1. února se v Chomutově konalo Okresní kolo Olympiády z českého jazyka, kterého se zúčastnily naše dvě vynikající žákyně z deváté třídy. I přesto, že se žádná z dívek nedostala na přední příčky, považujeme účast na této prestižní soutěži za velký úspěch a důkaz nejenom jejich jazykových schopností, ale také odhodlání a snahy.

Olympiáda z českého jazyka je náročnou soutěží, která klade důraz nejenom na gramatické a lexikální znalosti, ale také na schopnost interpretace textů a kreativního psaní. I když se naše žákyně tentokrát nedostaly na přední příčky, jejich účast na této olympiádě je důkazem jejich pracovitosti, zájmu o český jazyk a literaturu a schopnosti přijímat výzvy. Jejich odvaha a snaha jsou pro nás však stejně cenné jako ceny a ocenění.

Chceme proto našim žákyním srdečně poblahopřát k jejich účasti na Okresním kole Olympiády z českého jazyka a poděkovat jim za reprezentaci naší školy. Jsme hrdí na jejich úspěchy a věříme, že tato zkušenost jim bude inspirací k dalšímu rozvoji jejich jazykových schopností.