Výlet za odměnu


V úterý 21. 5. 2024 vyrazil z Kadaně do Plzně autobus plný šikovných, nadaných a snaživých žáků spolu s několika aktivními účastníky naší Univerzity dětského věku na výlet. Nominovali je jejich vyučující za úspěchy i snahu ve vědomostních soutěžích, za jejich cílevědomost a za aktivitu v zájmových útvarech školního klubu. Byla to zasloužená odměna, při níž si užili exkurzi na Západočeskou univerzitu a do Techmanie.

Při zpáteční cestě domů zvládli účastníci vyjádřit své pocity. Zajímá vás, jak se jim to povedlo? Zde jsou jejich odpovědi:

Vyjádři přídavnými jmény pocity z dnešního dne: spokojená, šťastná, najedená, vyčerpaná, překvapená, skvělé, boží, úžasné, naučné, výborné, pěkné, zábavné, poučné, chutné, hodné, hezké, suprové

Slovesy vyjádři, co jsme jste dělali: přemýšleli, objevovali, bavili se, smáli se, jedli, pili, poslouchali, mysleli, hráli, seděli, chodili, koukali, užívali si, zkoumali, vzdělávali se, poznávali, zkoušeli

Větou o pěti slovech popiš dnešní den:

Dnes to bylo velice super.

Dnešek byl hodně překvapující den.

Moc se nám to líbilo.

Dnešek jsem si moc užila.

Bylo to super a „žůžo“.

Dnešní den byl velice neškolní.

Prozkoumávali jsme technologie a vědu.

Dnešní den byl velmi bláznivý.

Češi budou hrát s Kanadou.

Shrň úterý 21. 5. 2024 jedním slovem: famózní, nejlepší, skvělé, zajímavé, bomba, vynikající, dokonalé, jupí

Je zřejmé, že si děti výlet užily. Podívaly se na akademickou půdu, kam třeba jednou povedou jejich kroky při výběru budoucího povolání. Vyzkoušely si spoustu pokusů v Techmanii a zvládly si i pochutnat na dobrém obědě.

Doprovázející pedagogové se domů vraceli unaveni, ale s nádhernými pocity. Děti byly zvídavé, slušné a jejich rozzářené oči nám udělaly velkou radost. Už nyní se těšíme na další ročník. Moc děkujeme paní proděkance Dr. phil. Michaele Voltrové za příležitost podívat se na Západočeskou univerzitu. Byla to hezká motivace do dalšího studia.

Za všechny účastníky Alena Roubínová

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *