50 m od prázdnin


50 m od prázdnin (plavecká štafeta)

Dne 26. 9. proběhly v kadaňské plavecké hale závody nazvané “50 m od prázdnin”.

Jedná se o plavecké závody na 50 m volným způsobem pro žáky II. stupně.

Díky TJ Slavia Kadaň, TJVS Kadaň a snad také díky pravidelným hodinám plavání na naší škole se závody oproti předešlým letům hodně vyrovnaly.Těší nás, že máme žáky, kteří tomuto krásnému sportu propadli.

Školu letos reprezentovali 4 chlapci a 2 dívky. Štafeta, okleštěná kvůli nemoci, byla ve složení – Jolana Kučerová (8. třída) a Kateřina Foldová (6. třída), Tobiáš Chytka (4. třída), Matyáš Staněk (6. třída), Oleksandr Horvat (7.třída) a Patrik Walecki (8. třída).

Zvláštní pochvalu zaslouží děvčata, protože plavala hned dvakrát oproti ostatním závodnicím. Naše plavkyně tak měly nevýhodu, protože plavaly navíc jeden závod i se staršími děvčaty, ale i tak dívky dosáhly krásného výsledku. Udržely štafetu na medailových pozicích.

Činili se samozřejmě i chlapci. Skvělý výkon předvedl Tobiáš Chytka, teprve žák 4. třídy, který plaval v kategorii 6. tříd. Skončil na krásném 2. místě. Matyáš Staněk ze 6. třídy plaval v kategorii 8. tříd, takže stejný handicap proti starším spolužákům. Ten navíc svůj závod vyhrál. Saša Horvat v kategorii 7. tříd vystoupal rovněž na stupínek nejvyšší. 

V konečném součtu bodů pak naše štafeta obsadila krásné třetí místo. Zaostala pouze        o jediný bod za štafetou na stříbrné příčce. Dva body nás pak dělily od pomyslného zlata.

Všem reprezentantům děkujeme za účast a za výborné sportovní výkony.

Mgr. Lukáš Schönauer

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *