Nemyslíme jenom na sebe


a-kridlo„Mám velice ráda školu. Je velmi pěkná. Ve škole se učíme anglický jazyk, matematiku, přírodní a společenské vědy a jazyk hindi. Mám ráda všechny předměty, jsou pro mne snadné. Ve škole mám hodně kamarádů.“

To je úryvek z dopisu Jashildy Rodrigues, která už studuje 7. třídu. My jsme rádi, že je spokojená. Aby mohla studovat dál, pořádáme charitativní akci v její prospěch. Celý podzim vyrábějí naši žáci a učitelé vánoční roztomilůstky. Letos jich bylo opravdu požehnaně. Jsou svědkem značné šikovnosti dětí z naší školy. Rodiče a učitelé si je s radostí kupují. Určitě totiž přispějí k výzdobě bytu nebo vánočního stromku a nejsou komerčně nudné.

My se ale můžeme pochlubit i dalšími akcemi. Žáci ze 3. třídy vyzdobili čekárnu oddělení klinické biochemie, hematologie a imunologie v kadaňské nemocnici veselými obrázky a potěšili nejen zdravotní sestřičky, ale i pacienty, kteří se již nebudou při čekání nudit.

Při výtvarné výchově se mnoho tříd zapojilo i do literární a výtvarné soutěže o cenu Jiřího Šedého Nejsem na světě sám (letos s podtitulem Nejkrásnější místo na zemi). Sice jsme nevyhráli, ale získali jsme cenu za nejvyšší počet krásných příspěvků.

Radost nám přináší jistota, že se naši žáci do těchto akci pouštěli s velkou chutí, že nemyslí jen na sebe. Vždyť to je také v životě nejdůležitější.
žáci Sluníčkové školy v Kadani


jashilda andreajashilda celkove