Zlatí cyklisté


Ve čtvrtek 4. 5. 2017 se uskutečnilo okresní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů a naše škola u této události rozhodně nemohla ani letos chybět. Připravovali jsme se na jízdu zručnosti, zdravovědu, jízdu po dopravním hřišti a dopravní testy. Samé náročné, ale do života velmi užitečné znalosti. Díky skvělé přípravě paní učitelky Šebkové jsme dosáhli mimořádných výsledků. Nenašli jsme přemožitele. Družstva v obou kategoriích vybojovala zlaté medaile!
Naši mladší zástupci získali dohromady pouze 60 trestných bodů, což je o 265 méně, než nasbírali soutěžící na druhém místě. O tento výborný výsledek se zasloužili – Zuzka Armstarková (10bodů), Pavel Sekera (10 bodů), Natka Krämerová (15 bodů) a Marek Scheiner (25 bodů).
Žákům starší kategorie bylo uděleno pouhých 25 trestných bodů. To je o 270 méně, než měli soutěžící na druhém místě. Tonda Dufek soutěž dokončil s fantastickou nulou trestných bodů, Terka Mesmerová měla jen 5 bodů, Ema Šimůnková též jen 5 bodů a Tomáš Hulínský získal 15 trestných bodů.
V hodnocení jednotlivců jsme se všichni umístili na stupních vítězů a odnesli jsme si spoustu krásných cen. Na závěr musíme přiznat, že ani letos nechyběla tréma a nervozita, ale postupně z nás obojí opadlo a soutěž jsme si užili. Postoupili jsme do krajského kola, které se bude konat 23. a 24. května ve Varnsdorfu. Budeme rádi, když nám budete držet palce.
Tereza Mesmerová a Tonda Dufek
Doplnění ŘŠ:
Milí cyklisté, jste fantastičtí, obdivuji vaši píli a svědomitost, s níž se na soutěž připravujete. Štěstí přeje připraveným a vy jste to potvrdili!
Smekám klobouk před prací paní učitelky Šebkové, která i letos obě družstva v rámci kroužku dopravní výchovy na soutěž připravila. Je za ní vidět celoroční práce a motivace soutěžících, mnoho hodin strávených nad testy, spousta naběhaných kilometrů na dopravní hřiště i po hřišti a ….
Upřímně Vám všem blahopřeji a děkuji za vynikající reprezentaci Sluníčkové školy.
Palce Vám do Varnsdorfu určitě držet budeme, můžete se spolehnout!
Mgr. Alena Roubínová