Logická olympiáda 2015


loJak je již zvykem, pořádá každý rok Mensa České republiky soutěž, ve které jde především o schopnost propojit všechny své dosavadní zkušenosti a logické uvažování. To je na první pohled patrné i z názvu soutěže „Logická olympiáda“. Od ostatních matematických soutěží se liší v tom, že zde žáci neuplatňují své znalosti, ale kreativitu a badatelské dovednosti. I letos se našli na naší škole odvážlivci, kteří změřili své síly s ostatními vrstevníky. A že jich bylo! Kategorie A se zúčastnilo 13330 žáků a kategorie B 20 736 žáků z celé republiky.

Vraťme se ale k zpátky do Sluníčkové školy. Ze všech zúčastněných musím vyzdvihnout dvě jména. Jakuba Fraje z třídy 5. B, který předběhl 448 soupeřů z kategorie A v ústeckém kraji a umístil se na skvělém 62. místě.  Ještě lépe se vedlo Járovi Šnoblovi z 8. třídy. Ten se 11. místem probojoval do krajského kola, které proběhlo v pátek 6. 11. v Ústí nad Labem. Tady obsadil 19. místo. Všichni soutěžící si zaslouží veliké poděkování. Doufáme, že našim žákům nadšení pro řešení obtížných úkolů vydrží a příští rok opět poměří své síly s ostatními. 
logol2

1. stupeň: Jakub Fraj, Jakub Horáček, Ema Šimůnková, Matyáš Socha, Tomáš Pokorný, Zuzana Armstarková

logol1

2. stupeň: Marek Černý, Gabriela Šmejcová, Eliška Pavlíková, Vojta Hlavatá, Thomas Kuroiwa, Lukáš Pokorný, Jaroslava Jahodová, Eliška Šimůnková, Filip Doležal, Honza Sladký, Jára Šnobl