Zastavení ve Sluníčku


slunicko1Rok se s rokem sešel a je tu zase vánoční čas, který pro naši školu znamená „Zastavení ve Sluníčku“. Není to obyčejné „zastavení“, ale představení pro rodiče, milé pohlazení v době adventní. V andělsky bílých šatech přitančily dívky z tanečního kroužku s rolničkami i sněhovými vločkami a vyvolaly sváteční náladu.
Potom srdce diváků potěšily koledy a vánoční písničky doprovázené hrou na flétnu. Prvňáčci už se nebáli, vždyť pilně trénovali a s chutí předvedli „Vánoční příběh“. Na závěr si všichni zazpívali a popřáli písní „Šťastné Vánoce vám všem!“ Na přípravě programu se podílely paní učitelky z prvních tříd – paní Pichlíková a Šebková, také paní učitelky Bogdanová a Jasenovská s žáky ze svých kroužků.

Ve vánočních dílnách si děti se svými rodiči mohli vyrobit svícen nebo ozdobit papírový stromeček či kapra. Výrobky si mohli odnést na křest „Sluníčkového kalendáře“, díla paní učitelek Uhrové a Parkanové, sestaveného z výtvarných prací a fotek žáků. Paní ředitelka Roubínová začala křtít a tu najednou přiběhli dva čerti a začali zlobit, ale nakonec se umoudřili. Sváteční odpoledne bylo zakončeno ohňostrojem, věnovaným Sluníčkové škole p. Radkem Slámou (RS OKNA) a p. Romanem Jamečným.
Když se všichni rozcházeli do svých domovů, pobrukovali si vánoční koledy a přemýšleli nad tím, jak udělat šťastnými své blízké. To bylo cílem „Zastavení ve Sluníčku“.

{loadposition zastaveni2015}