Projekt Jashilda „Adopce na dálku“


Dne 12. 12. se na Sluníčkové škole konala již tradiční akce s vánoční tématikou na podporu vzdělávání naší indické Jashildy Rodrigues. Tento projekt běží na naší škole už od roku 2009. Jashildě je 14 let a chodí do 9. třídy. Pravidelně jí přispíváme na vzdělávání částkou 4 900 Kč, posíláme dopisy a dárky k Vánocům a narozeninám. Více se o celém projektu můžete dočíst na webových stránkách školy.
Každoročně žáci ze všech tříd pod vedením třídních učitelek, učitelů výtvarné výchovy, pracovních činností a vychovatelek v družině vytváří nádherné vánoční dárky. Letos na charitativní trh připravili keramické sněhuláky, svícny, zvonečky, listy, misky, zápichy, adventní věnce se svíčkami, jmenovky, přáníčka, andílky, svícny ze skla, visací koule, zvonečky, dřevěné stromečky a sušené ovoce s kořením, takže bylo z čeho vybírat. Vánoční trh se opět vydařil. Mnozí rodiče si odnášeli z třídních schůzek vánoční výrobky svých dětí i jejich spolužáků. Tím přispěli na dobrou věc a projevili lidskou solidaritu.
Zvláštní poděkování patří Monice Šmídové, hlavní organizátorce, žákům 5. B, kteří vytvořili plakátovou prezentaci o naší Jashildě i děvčatům ze sedmých a devátých tříd, která pomáhala při charitativní akci.
Děkujeme a přejeme krásný adventní čas, neprožitý ve shonu, ale v rozjímání o radostech života.