Dopis od Jashildy z 15. 11. 2018


Minulý týden jsme nabízeli ve škole adventní výrobky a přáníčka na podporu Jashildy a dnes jsme dostali od naší indické kamarádky psaní. Reaguje na náš dopis z léta. Tady je jeho česká verze:
Upper Kasarkod 15. 11. 2018
Drazí přátelé,
jsem vaše milující kamarádka Jashilda. Jak se máte? Doufám, že dobře. Já se mám také dobře. Obdržela jsem váš milý dopis a dárky – kalkulačku, propisky a přání k narozeninám. Ještě jednou velmi děkuji i za dopisy od dětí. Připojuji také poděkování za mapku České republiky a plánek Kadaně. Již navštěvuji desátou třídu, úspěšně jsem udělala pololetní zkoušky s velmi dobrými známkami. A teď mám pololetní prázdniny. Ty si naplno užívám u mé tety. Čtu různé příběhy a hraji si se sourozenci. O vánočních svátcích chystáme betlém, věšíme hvězdu na střechu domu, maminka peče cukroví a pak všichni společně navštěvujeme vánoční mši v kostele. Přeji vám všem i vašim rodinám veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019. Dostala jsem od ředitele naší školy Lopese vaším jménem finanční podporu na studia, za kterou vám velice děkuji. Tímto končím můj dopis. Vaše Jashilda
Dopis od ředitele Jashildiny školy
Drazí přátelé, při této příležitosti vám přeji krásné prožití vánočních svátků a všechno nejlepší do nového roku spolu s láskou a mírem pro vaši zemi. K dnešnímu dni má naše škola 935 žáků. Nejvíce žáků, a to 494, je sponzorováno z České republiky. Hned po nich následuje Belgie a Slovensko a Nizozemí. Dále vám vypisuji některé aktivity, kterých se naši studenti zúčastnili. V březnu nás navštívili zástupci nizozemské organizace Goretti Stichting, pro které byl připraven malý kulturní program. V létě jsme pořádali letní tábor od 9. 4. do 26. 4.2018, kam se dostalo 62 dětí díky sponzoringu. Děti slavily také různé svátky jako Den nezávislosti, Den učitelů, Vánoce. Karnataka School dává příležitost 72 žákům vystudovat desátou třídu. Akademie pro umění a literaturu má 40 studentů a Play school (škola hrou) se stará o 20 malých dětí. V prosinci v rámci vánočních oslav budou děti dostávat jako dárek přikrývku. Ještě jednou vám chci poděkovat za podporu a pomoc při vzdělání našich žáků a všem přeji hodně zdraví.
Ředitel školy Gabriel Lopes