Projektový den na AGT v Kadani


V pátek 22. listopadu navštívili žáci 9. tříd v rámci přípravy na volbu povolání Střední školu AGT na všech odborných střediscích v Kadani.

První ukázka učebních oborů kuchař, číšník a prodavač proběhla ve velmi příjemné atmosféře. Milé bylo, že pro nás učni připravili výborné občerstvení i s obsluhou. Pochutnali jsme si na párku v listovém těstě, tvarohových a makových koláčcích a zahřáli se ovocným čajem.

Další naše cesta vedla do provozovny na náměstí, kde na nás čekaly kadeřnice. Prohlédli jsme si všechny tamější prostory. Někteří se nechali dokonce i zkrášlit – učesat a nabarvit vlasy.

Pokračovali jsme do střediska u hlavní budovy školy, kde se vyučují obory zámečník, obráběč kovů, zednické a zahradnické práce. Nejdříve nás proškolili o bezpečnosti. Pak jsme se všichni oblékli do pracovních plášťů a rozdělili se do dvou skupin. Šli jsme si vyzkoušet, co tyto obory vlastně obnáší.

Projektový den byl super. Mnozí z nás zde plánují po ukončení 9. třídy v některých oborech studovat.
V neposlední řadě bychom rádi poděkovali všem učitelům a studentům této školy za milé přijetí, občerstvení a praktické ukázky. I nás všude pochválili, že jsme byli šikovní a hodní!

Mgr. Iva Kozáková