Zápis do 1. třídy


Vážení rodiče,

dny zápisu jsou v tomto školním roce stanoveny na středu 6. dubna a na čtvrtek 7. dubna 2022. Sluníčkoví maskoti budou vítat své nové kamarády od 13 do 17 h.  Pokud se chcete vyhnout čekání, zarezervujte si předem čas zápisu. Stačí zavolat na tel. 731 411 905 a domluvit se.

Tento zápis není určen pro cizince, kterým byla udělena dočasná ochrana v souvislosti s konfliktem na Ukrajině nebo uděleno vízum k pobytu nad 90 dnů za účelem strpění pobytu. Pro tyto děti bude zápis až dne 7. 6. 2022.

Co budete u zápisu potřebovat?
Nezapomeňte rodný list dítěte a občanský průkaz zákonného zástupce. Zájemci o odklad školní docházky navíc potřebují vyjádření pedagogicko-psychologické poradny a odborného lékaře (např. pediatra).

Co Vás u zápisu čeká?
Paní učitelka se zeptá dítěte na jméno, adresu a školku, do které chodí. Po krátkém rozhovoru dostane předškoláček možnost říci básničku nebo zazpívat písničku. Nakreslit obrázek maminky, tatínka či sourozence bude pro každého určitě hračka. Na závěr si zahrajeme. Bude připraveno určování tvarů, skládání pastelek podle barev, dojde i na „Člověče, nezlob se!“ a další zajímavé hříčky. Děti si pohrají a zároveň předvedou své dovednosti. U zápisu paní učitelka určitě nebude zkoumat, jestli předškolák umí všechna písmena a jak mu jde počítání. Zhodnotí celkovou připravenost dítěte pro školu.

Jaká jsou kritéria pro zápis žáků do prvních tříd?

Přednostně budou přijímáni žáci:

  1. Děti s trvalým bydlištěm ve školském obvodu Základní školy Kadaň, ul. Chomutovská 1683, okr. Chomutov (více na https://www.mesto-kadan.cz/filemanager/files/456195.pdf)
  2. Děti z ostatních školských obvodů Kadaně se sourozencem na Základní škole Kadaň, ul. Chomutovská 1683, okr. Chomutov
  3. Děti z ostatních školských obvodů Kadaně
  4. Děti s bydlištěm mimo školských obvodů Kadaně

Maximální počet přijatých prvňáčků je 50.

Kdy a jak se dozvíte výsledky?

O výsledku zápisu budete informováni do 30. 4. 2022 na stránkách školy www.3zskadan.cz a na dveřích hlavního vchodu. Děti zde nebudou uvedeny jmenovitě, ale pod registračním číslem, které se u zápisu dozvíte.

Těšíme se na setkání s Vámi a hlavně s Vašimi dětmi.