Lyžařský kurz je za námi


Ve dnech 6.- 10. března 2023 proběhl dlouho očekávaný lyžařský výcvik určený zájemcům z řad žáků druhého stupně. Účastnilo se ho celkem 28 dětí, 3 učitelé a jedna paní asistentka. Ve skiareálu Plešivec v nedalekých Krušných horách se tým učitelů snažil naučit začátečníky základům lyžování a pokročilé lyžaře a snowboardisty zdokonalit v jejich dovednostech na svahu.

Skvělé zázemí nám poskytl penzion Marzebilla v nedaleké obci Pernink, odkud jsme každý den vyráželi skibusem přímo k lyžařskému areálu Plešivec. Po celodenním lyžování trávili někteří osobní volno dalšími aktivitami buď ve společenské místnosti, nebo v místnosti s ping-pongem, který měl opravdu úspěch. Byli i tací, kteří přemoženi únavou dávali přednost odpočinku pod peřinou.

Ačkoli nás během celého týdne sluneční paprsky nepotěšily svou přízní, na sjezdovce panovala mezi žáky bezvadná atmosféra a náladu jsme si tím rozhodně nezkazili. I když začátky byly pro někoho poměrně těžké, každý na závěr kurzu zvládl sjet kopec dolů. Na mnohé lyžaře byla přitom radost pohledět. Všem patří veliká pochvala, jelikož se po celou dobu pobytu chovali velice zodpovědně a na stanovené srazy se dostávali včas. Za pěkně uklizené pokoje a slušné chování nás pochválil i majitel penzionu. 

Vše jednou končí, a tak jsme se i my museli v pátek odpoledne rozloučit s horami a vrátit se zpátky domů. Po skvěle stráveném týdnu nám všem zbydou zážitky, na které budeme ještě dlouho vzpomínat.

N. Hejčlová

https://www.facebook.com/SlunickovaSkolaKadan/videos/1668547206929896

https://www.facebook.com/SlunickovaSkolaKadan/videos/771698191207417