Spaní ve školní družině


Ve čtvrtek 6. června odjela spousta dětí do školy v přírodě. I ty, které zůstaly, si mohly užít noc mimo domov. Pořádali jsme totiž spaní ve školní družině. Sešla se sice malá skupinka děvčat, ale o to větší zážitek to byl.

Jako první jsme se vrhly společnými silami na přípravu snídaně. Večer a hned snídani? No jasně! Upekly jsme si bublaninu. Řekly jsme si recept a šly na věc. Vážily jsme, odměřovaly, krájely a zdobily. Vykouzlily jsme hned dvě. První byla s banány a druhá s nektarinkami.

Následoval malý odpočinek s levandulovou relaxací a večeře. Tu si děvčata také připravila sama. Tousty a malinový čaj. Mňam. Malé šikulky si bez mrknutí oka poradily se špinavým nádobím a spěchaly zpět na jogínské podložky k naladění a přečtení kartičky k zamyšlení.

A to už byl čas připravit si pelíšek, obléknout pyžamko a vyčistit zoubky, protože na dveře už klepala pohádka. Ani jsme ji nedokoukaly. Padala nám víčka únavou. Ještě chvilku vyprávění a spát.

Ráno nás svými paprsky vzbudilo sluníčko. Rozcvička nám rozproudila krev v žilách. S chutí a elánem se dívky hrnuly na snídani. Jak se nám povedla bublanina? Nezbyl ani drobeček, tak asi moc! Když jsme uklidily pelíšky, byl už nejvyšší čas vyrazit do školy.

Byl to pro všechny skvělý zážitek!

M. Zapská

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *