Den rekordů a odhadů aneb chůze pro vodu


Ve středu vyrazila celá škola „pro vodu“. Inspirovali jsme se dětmi z Afriky, které chodí pro pitnou vodu každý den několik kilometrů daleko. Tato cesta sama o sobě není příliš záživná, tak jsme se snažili vytvořit na ní různá stanoviště, kde žáci z jednotlivých tříd mohli překonávat rekordy a soutěžit v odhadech.

Touto akcí jsme zaplnili část lesoparku, kde si zájemci mohli vylepšit svou fyzickou kondici v driblingu, skákáním přes švihadlo, točením obručí, posilováním, balancováním s talíři. Ostatní si prověřovali své znalosti a zkušenosti z třídění odpadu, přírodopisu, matematiky. V očích žáků jsme viděli touhu zvítězit a překonat rekord spolužáka z jiné třídy.

Po absolvování dvoukilometrového okruhu se děti přesunuly do areálu školního pozemku, kde nám na stanovištích pomáhali žáci devátých tříd. Kdo měl ještě sílu a energii, tak pokračoval v různých aktivitách jako je malování co nejdelší čáry jedním tahem, spojování písniček se jmény učitelů, stavba co nejvyšší věže, pátrání po památkách Kadaně, chůze na chůdách, vynálezy a jejich tvůrci, vyjmenovávání chemických prvků a třeba ještě luštění hlavolamů…

Všichni jsme dohromady ušli 1 377 kilometrů.

Vyhodnocení a odměny žáci obdrží od svých třídních učitelů poslední školní den spolu s vysvědčením. Sponzorovali nás ATP GAS Tecl Pavel a Dekhon servis s. r. o. Všem sponzorům a organizátorům moc děkujeme a jsme rádi, že do tohoto projektového dne šli žáci s plným nasazením.

Mgr. Petriláková a Teclová