S projektem Kraje pro bezpečný internet můžete soutěžit i po prázdninách!


Milí žáci,
můžete se zapojit do soutěže s projektem Kraje pro bezpečný internet a vyhrát hodnotné ceny!
Je pro vás připraveno devět e-learningových lekcí a 10 krátkých videí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek z oblasti bezpečného chování na internetu budete zařazeni do losování o hodnotné ceny.
Po absolvování soutěžního kvízu si můžete zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky elektronické bezpečnosti a opět zde můžete získat hodnotné ceny od partnerů projektu sdružení CZ.NIC, společností Microsoft a GORDIC. Každý měsíc také probíhá soutěžní Mini kvíz PLUS. Po správném zodpovězení třech otázek budete zařazeni do slosování o hodnotné ceny. Losovat se bude každý měsíc v každém kraji.

Lekce a soutěžní kvíz jsou dostupné na webu www.KPBI.cz. Soutěžní kvíz poběží do konce října 2018. Poté bude následovat losování vítězů a prezenční krajská finále soutěžního kvízu PLUS.

V loňském roce se do soutěžního kvízu zapojilo více jak 31 000 žáků a studentů. Z výsledků testování vyplynulo, že největší obtíže při bezpečném chování na internetu dělají žákům a studentům otázky související se sdílením osobních údajů a fotografií.

„I nadále se ukazuje, jak je důležité upozorňovat na možná nebezpečí na internetu a nabízet i rady a tipy, jak rizikům předcházet. Díky osvětě se zvýšilo povědomí o tom, jak se útokům na internetu bránit a kde hledat pomoc, celosvětově ze 37 na 45 %. Dlouhodobě se snažíme předcházet rizikům, která mohou v online prostředí číhat zejména na děti a mládež, proto je Microsoft tradičním partnerem projektu Kraje pro bezpečnější internet, který ročně seznámí se zásadami bezpečného internetu přes 25.000 dětí ze všech regionů České republiky,“ uvedl Václav Koudele z Microsoftu, který je jedním z komerčních partnerů projektu.
„GORDIC se dlouhodobě snaží šířit povědomí o kybernetické bezpečnosti a nutnosti obrany proti hrozbám. Jsme rádi, že máme možnost podpořit projekt Kraje pro bezpečný internet, který k osvětě významně přispívá,“ říká Michal Řezáč, ředitel pro strategický rozvoj společnosti GORDIC, dalšího komerčního partnera soutěže.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR. V rámci svých aktivit také úzce spolupracuje s Policií ČR. Hlavním cílem projektu je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty, připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty a videospoty pro seniory a pro mládež.