Návštěva Domova pro seniory v Kadani


Dne 9. 10. 2018 se žákyně devátých tříd vydaly navštívit ve Dnech otevřených dveří Domov pro seniory v Kadani. Den otevřených dveří se konal již tradičně v rámci Týdne sociálních služeb v ČR. Byl zahájen vernisáží výkresů dětí z MŠ Olgy Havlové a žáků a žákyň naší Sluníčkové školy.
Prohlídka byla velice zajímavá. Děvčata se podrobně seznámila s životem klientů a chodem celého domova. Nahlédla téměř do všech zákoutí a dveří domova a měla možnost navštívit některé klienty v jejich pokojích, či dokonce prohodit s nimi pár slov. Byla mile překvapená, v jak hezkém prostředí 99 seniorů žije. Celým domovem voněl připravovaný oběd, který určitě i výborně chutnal. Na konci návštěvy měly dívky možnost nechat se povozit na úplně novém elektrokole pro klienty – rikše.
V souvislosti s volbou vhodného povolání se děvčata dozvěděla, jaké profese zde zaměstnanci vykonávají. Z prodejní výstavky výrobků seniorů si potom dívky odnášely drobné dárečky pro sebe a své blízké. A protože některé chtějí studovat na zdravotnické a sociálně – správní škole, tak se sem možná za pár let vrátí jako sociální pracovnice, ergoterapeutky, ošetřovatelky, nebo zdravotní sestry.
Mgr. Iva Kozáková
(kariérová poradkyně)