V soutěži „Mladý ekonom“ jsme stříbrní


Dne 28. 11. 2018 se v budově SPŠS a OA v Kadani uskutečnil 2. ročník místního kola soutěže Mladý ekonom Ústeckého kraje. Soutěž je týmová a je určena pro žáky 8. a 9. tříd základních škol. Hlavní náplní jsou témata z RVP pro ZŠ v oblasti finanční gramotnosti. Soutěži předcházelo školní kolo, z něhož tři nejlepší reprezentovali naši školu. V místním kole soutěžilo sedm týmů z kadaňských a kláštereckých základních škol.
Družstvo žáků 9. B, jmenovitě: Eva Nodžáková, Veronika Olivová a Andy Jiang, obsadilo o jeden jediný bod krásné 2. místo! Eva dostala při vyhlašování před všemi soutěžícími velkou pochvalu za prezentaci, kterou celou úžasně odříkala jako jediná úplně zpaměti!!! Naši šikovní ekonomové si vysoutěžili každý poukázku na 150,- Kč do knihkupectví, krásnou barevnou knižní publikaci Památky Kadaně, psací soupravu a další drobné dárky.
Velké poděkování patří i PhDr. Vendule Raymové, LL.M., která se žákům věnovala a pomohla nám  s přípravou na soutěž. Ráda jsem jí od nás předala dárek na památku.

Družstvu gratuluji a děkuji za reprezentaci školy. Věřím, že jim získané vědomosti pomohou v dalším studiu na středních školách i v osobním životě, protože jak se stále častěji ukazuje, znalost finanční gramotnosti je pro spokojený život nás všech moc důležitá.

Mgr. Iva Kozáková