Zasloužený potlesk


Jsme pyšní na to, že na naší škole studuje a studovalo mnoho úspěšných sportovců. Patří mezi ně také dívky, které byly vyhlášeny v anketě Sportovec Kadaně roku 2018. Jedná se o Lucii Gieblovou (7. B), Mirku Kiliánovou (9. A) a Karolínu Veverkovou (8. A).

Tenistka Lucka pětkrát zvítězila v celostátních turnajích ve dvouhře, čtyřikrát byla v téže soutěži druhá, a dokonce osmkrát zvítězila v celostátních turnajích ve čtyřhře. V krajském žebříčku tenisu stojí na 9. příčce.

Mirka, reprezentantka České republiky do 16 let, se věnuje pozemnímu hokeji a je v něm velmi dobrá.

Karolína úspěšně reprezentuje ČR v ledním hokeji hráček do 15 let. Také bojuje za HC Litvínov ženy a SK Kadaň starší žáky a dorost.

Co je pohání dělat to, co dělají? Že riskují, posouvají své limity a tvrdě dřou? Jak to, že jim nevadí trávit čas, kdy jejich spolužáci odpočívají, na stadionech, v halách nebo kurtech? Určitě jsou pro ně velkou motivací pocity štěstí z vítězství a překonání sama sebe. Bezesporu jim pomáhá i podpora rodiny, přátel či skandujících diváků na tribuně. Vážíme si toho, že excelují nejen ve svých disciplínách, ale i při reprezentaci naší školy na všelijakých sportovních kláních, ať už v běhu, florbalu, šplhnu nebo skoku vysokém. Nezřídka stojí na stupni vítězů a do školy přicházejí nejen s úsměvem, ale i s medailí kolem krku. Věříme, že dívkám nadšení a zápal vydrží a povede se jim i v budoucnu stále tak dobře, a to nejen na sportovním poli.