Od Jashildy


O prázdninách přišel dopis od naší indické dívky Jashildy, která úspěšně absolvovala desátou třídu. Nyní navštěvuje přípravný kurz na univerzitu. Závěrečné zkoušky na konci kurzu se svou náročností rovnají maturitní zkoušce u nás.

Drazí přátelé,

tento dopis vám píše vaše Jashilda. Jak se máte? Já i moje rodina se máme dobře a doufám, že vy také. Obdržela jsem od vás krásný dopis, vánoční přání a náramkové hodinky.

Teď napíši pár slov o studiu. Závěrečnými zkouškami jsem v průběhu března zdárně ukončila desátou třídu. Pečlivě jsem se připravovala, a získala tak velmi dobré hodnocení. Nyní absolvuji přípravný kurz na univerzitu.

V dubnu a v květnu jsem měla 2 měsíce prázdnin, které jsem strávila s rodinou u babičky. Moc jsem si to volno užívala. Počasí u nás je velmi horké, a brzy přijde zase období dešťů.

Rovněž i letos jsem od vás sponzorským darem dostala sešity, uniformu, poplatek za školu, školní aktovku, deštník a další výukové materiály. Velmi vám děkuji za finanční pomoc při studiu.

Vánoce slavíme velkolepě. Navštěvujeme půlnoční mši v kostele, doma pečeme cukroví. Děti chodí dům od domu a zpívají koledy. Věšíme hvězdy na střechy domů a také posíláme vánoční a novoroční přání. K večeři máme sváteční menu – rýži a kuře na kari.

Posílám vám i vašim rodinám srdečné pozdravy a končím svůj dopis velkým poděkováním za vše, co pro mne děláte.

S láskou

vaše Jashilda

Červen 2019

Jashilda 2019