Výstava „VZDĚLÁVÁNÍ 2020“


Okresní hospodářská komora v Chomutově uspořádala již 18. ročník prezentační výstavy Vzdělávání 2020 – „Vzdělávejte se pro růst.“
Výstava proběhla ve dnech 5. – 6. 11. 2019 v Městské sportovní hale v Chomutově. Byla určena žákům základních škol, především absolventům a jejich rodičům, kteří v následujících týdnech a měsících řeší společně výběr dalšího studia a budoucího povolání.
Se svou nabídkou pro školní rok 2020/2021 se tu prezentovalo 26 středních škol a učilišť z Chomutova, Kadaně, Jirkova, Klášterce nad Ohří, Duchcova, Žatce, Mostu, Litvínova, Karlových Varů, Podbořan, Odoleny Vody, Meziboří a Zámečku.

Žáci 9. tříd se této akce zúčastnili se svými třídními učitelkami. Prohlédli si stánky jednotlivých škol. Zastavili se a pohovořili si s učiteli o možnostech studia a podmínkách přijetí. Dostali potřebné informace k přijímacímu řízení i ke dnům otevřených dveří. Obdrželi propagační a prezenční materiály od jednotlivých vystavovatelů. Mohli si koupit výrobky učňů z oboru gastronomie. Někteří si vyzkoušeli práci hasičů.

 Výstava „VZDĚLÁVÁNÍ“ je pro naše vycházející žáky už tradiční každoroční akcí. Pro dosud nerozhodnuté budoucí středoškoláky je tato exkurze motivací při výběru budoucího povolání.

Mgr. Iva Kozáková