Úspěch v krajském kole soutěže „Mladý ekonom“


Dobojováno! Krásné 3. místo si z krajského kola ve finanční gramotnosti přivezl náš tým osmáků.

V pátek 6. 12. 2019 se v brzkých ranních hodinách vydalo družstvo sluníčkových mladých ekonomů do Ústí nad Labem. Tam se uskutečnilo krajské kolo soutěže ve finanční gramotnosti Mladý ekonom. Akce se konala v prostorách Fakulty sociálně ekonomické UJEP ve spolupráci s Obchodní akademií v Ústí nad Labem.

Naši školu a město Kadaň reprezentovali – Lucie Gieblová, Eliška Macháčková a Michal Málek. Stali se prvním družstvem, kterému se po čtyřech letech konání soutěže podařilo postoupit do krajského kola.

Za zmínku stojí, že byli zároveň jedinými osmáky, všichni ostatní soupeři naopak žáci devátých ročníků.  Přesto jedno PRVENSTVÍ získali.  Napsali ze všech nejlépe test! Vysloužili si pochvalu od organizátorů soutěže. Potvrdili tak svoji připravenost na soutěž, a hlavně znalosti z této oblasti. V problematice finanční gramotnosti se dnes orientují mnohem lépe než někteří dospělí. Další částí byla modelová situace, kde vytvářeli rozpočet oslavy narozenin. V této disciplíně skončili třetí. V celkovém pořadí jim na druhé družstvo chyběl jediný bod, na první místo body tři. Tato první tři družstva na stupních vítězů podala velice vyrovnaný výkon, ostatní týmy trochu zaostávaly.  Za své umístění obdrželi soutěžící hezké věcné ceny.

V doprovodném programu si následně prohlédli celou budovu univerzity. Navštívili KAMPUS, kde je nadchla hlavně knihovna. Překvapilo je, co vše zde mohou studenti středních i vysoké školy využívat.

Shodli se na tom, že by se jim v budoucnu na takovéto škole líbilo studovat. Rovněž ocenili, jak pozorně, vstřícně a přívětivě se organizátoři o všechny starali. Porotu tvořili nejen dospělí, ale i studenti. Pochvalovali si občerstvení i celkovou atmosféru soutěže. Dohodli jsme se a slíbili si, že se o postup do krajského kola za rok opět pokusíme!

Celému družstvu děkujeme za vzornou reprezentaci školy i města Kadaně a gratulujeme k úspěchu!

Mgr. Iva Kozáková

Krajské kolo Mladý ekonom 6. 12. 2019 UJEP FSE

Pořadí

Město

Škola

Počet bodů

Test

Prezentace

Celkem

1

Ústí nad Labem

ZŠ Stříbrnická

18

25

43

2

Teplice

ZŠ Buzulucká

17

24

41

3

Kadaň

ZŠ Chomutovská 1683

21

19

40

4

Most

15. ZŠ

19

15

34

4

Děčín

ZŠ Dr. Miroslava Tyrše

16

18

34

5

Žatec

ZŠ Petra Bezruče 2000

20

13

33

6

Chomutov

ZŠ Březenecká

18

13

31

7

Louny

ZŠ Prokopa Holého

17

12

29

8

Podbořany

ZŠ Husova

19

5

24