Bronz z republiky


Naše žákyně jsou 3. nejlepší v České republice ve futsalu

V pátek 24. 1. 2020 nadešel ten netrpělivě očekávaný den, kdy naše futsalistky vstávaly opravdu v časných ranních hodinách. V 5 hodin jsme vyrazili do 240 km vzdáleného Heřmanova Městce na celorepublikové finále škol ve futsalu starších dívek. Cesta probíhala jako po másle. Na místo jsme dorazili jako první po třech hodinách jízdy malým pohodlným autobusem s neméně pohodovým panem řidičem.
Hned po příjezdu jsme nastoupili k prvnímu zápasu se ZŠ z Hradce Králové, který jsme vyhráli. V dalším zápase jsme naopak prohráli s družstvem z Pardubic. Následně jsme porazili ZŠ z Moravské Třebové a remizovali s Klenovicemi. V semifinálovém zápase nás o jeden jediný gól porazil Hradec Králové. Následoval poslední zápas o bronzovou medaili s družstvem z Moravské Třebové. Ten jsme zaslouženě vyhráli!
Získat bronzové medaile a zároveň se stát 3. nejlepším dívčím družstvem v ČR ve futsalu je pro děvčata, naši školu i město Kadaň vynikajícím sportovním úspěchem!
Družstvo děvčat hrálo ve složení: Krämerová Natálie /4 góly/, Svobodová Aneta /3 góly/, Štěrbová Marie /2 góly/, Štěrbová Anna /1 gól/, Kopčanová Monika /1 gól/, Nováková Nikola, Veverková Karolína, Armstarková Zuzana, Svobodová Tereza a Šimůnková Ema.

Dívky, přestože vstávaly ve 4 hodiny ráno, najezdily po republice 500 km a sehrály 6 opravdu náročných zápasů, sršely stále dobrou náladou a nekonečně pozitivní energií. Zaslouženě si i užily jejich oblíbený McDonald´s.

V průběhu třiceti let, co učím na Sluníčkové škole, jsme se devětkrát zúčastnili celorepublikových soutěží. Tato bronzová medaile je pak v pořadí čtvrtou medailí získanou z těchto významných akcí. V minulosti skončili florbalisté stříbrní, v soutěži v Senátu ČR „Za 5 minut 12“ byli naši žáci stříbrní a bronzoví. Tak už nám chybí jen zlato. Zkusíme o něj zabojovat příští rok. 🙂

Všem našim hvězdičkám děkujeme za vzornou reprezentaci školy a moc gratulujeme k velkému sportovnímu úspěchu!!!

Mgr. Iva Kozáková