Záložky od srdce pro kadaňskou knihovnu


Do projektu Srdce s láskou darované se s nadšením a odhodláním pustila také třída 5. A.  V případě tohoto kolektivu byla podstatným momentem vstupní část, kdy se skupina dětí rozmýšlela, pro koho výtvor bude a jak by měl vypadat. Finální rozhodnutí padlo jednoznačně na pobočku kadaňské knihovny.

Děti se tak rozhodly proto, že ji často a rády navštěvují. Naši malí čtenáři si vždy pochvalují velký výběr knih, příjemné prostředí a velice vstřícný personál. Žáci se rozhodli vyrobit papírové záložky zdobené vlněnými bambulkami. Podstatným prvkem bylo, aby těla záložek na sobě měla výtvarným způsobem ztvárněná srdce. Záložky pro knihovnu plní určitý význam. Pokud do knihovny přijde návštěvník a vybere si knihu, může si k ní půjčit, nebo klidně nastálo vzít i ručně a s láskou vyrobenou záložku. Obdarovaný pak nakládá se záložkou dle vlastního uvážení – užívá ji, věnuje ji dále, nebo ho třeba inspiruje k tomu, aby také vyrobil něco pěkného pro jiné. Kdo ví. Může to být začátek nějakého dobrého skutku.

Celá třída měla z projektu příjemné a pozitivní pocity. Byla to zábava! Paní knihovnice měly radostný úsměv na tvářích. Na oplátku obdarovaly děti dobrůtkami v podobě srdcových perníčků. I tentokrát si žáci čas v knihovně náramně užili. My děkujeme za všechny hezké akce, které zde pro nás rádi a ochotně pořádají. Moc si toho ceníme!

Jestliže máte zájem dozvědět se více, navštivte www.srdceslaskou.cz, kde bude od 5. 2. do 15. 3. 2020 probíhat veřejné hlasování s následným vyhodnocením TOP 10 z pohledu veřejnosti. Budeme moc rádi za vaši podporu a hlasy!