Naše „srdcovka“ pro kino Hvězda


Další druhostupňovou třídou, která se zapojila do soutěžního projektu Srdce s láskou darované, je 7. A. I v tomto případě v hodinách výtvarné výchovy proběhla vstupní skupinová diskuze, kdy se děti rozhodovaly, jakým způsobem se zapojit se do soutěže. Kolektivní výtvor se nakonec žáci rozhodli darovat kinu Hvězda v Kadani. Pravidelně ho navštěvují jak se Sluníčkovou školou, tak s kamarády či rodinou. Několikrát do roka se v kině pro děti konají rozličné besedy s cestovateli či hudebníky nebo různé koncerty a představení. Tyto akce jsou velice oblíbené.

Skupina si stanovila za cíl vytvořit velké srdce, které bude vyrobené z více menších černobílých čtvercových papírků, jež vypadají jako filmová páska. Těch vzniklo celkem 19 kusů. Každý žák ve třídě vytvořil jeden. Všichni si na jeden papírek nakreslili vybranou animovanou postavičku. Vybírali si z českých i zahraničních pohádek dle vlastního uvážení. Následně žáci všechny kousky poskládali do tvaru srdce a nalepili na čtvrtku formátu A1. Práce všechny moc bavila.

Při předávání výtvoru byli malí tvůrci šťastní, neboť vedení se rozhodlo práci zarámovat a vyvěsit na viditelné místo. Každý návštěvník si tak nyní může dílo prohlédnout. V neposlední řadě se všichni zvěčnili na „zeď slávy“, kde jsou podpisy herců a významných lidí, kteří kino navštívili při různých událostech. Na základě reakcí při předávání výtvoru jsme přesvědčeni, že se autorská práce líbila a že potěšila! Byl to prima projekt plný zábavy a radosti!

Jestliže máte zájem dozvědět se více, navštivte www.srdceslaskou.cz, kde bude od 5. 2. do 15. 3. 2020 probíhat veřejné hlasování s následným vyhodnocením TOP 10 z pohledu veřejnosti. Budeme moc rádi za vaši podporu a hlasy!