Srdce coby poděkování paní ředitelce


Stejně jako v minulých letech se i letos Sluníčková škola zapojila do 6. ročníku celostátního projektu Srdce s láskou darované. Zmiňovaná soutěž si zakládá na tradičních hodnotách, mezilidských vztazích a v neposlední řadě týmové spolupráci.

Jednou ze skupin, která se rozhodla do tvůrčího úkolu pustit, byla parta děvčat z 8. tříd. Dívky se rozhodly vytvořit prostorovou práci, kterou zhotovily v rámci výtvarné výchovy. Vstupním momentem byla hromadná debata o tom, koho a proč společným výtvorem obdarovat. Holky si zvolily, že nebudou vybírat nikoho z okolí, ale zamíří k jádru naší školy, za vedením! Vyráběly kolektivní dílo určené paní ředitelce. Vlastní práce se po formální stránce skládala z několika komponentů. Základem byl kartonový mrak, který působil plastickým a nadýchaným dojmem, protože byl celý posázený vatou. Z těla mraku viselo několik provázků, na které byla přidělaná barevná srdíčka z tvrdého papíru.

Podstatou autorského artefaktu je zmiňovaný barevný srdcový mrak, jenž symbolizuje radost, lásku a štěstí. Barevný je proto, že naše škola je sama o sobě barevná a veselá.  Výběr tedy padl pouze na pestré barvy, aby objekt vynikl v prostoru, ve kterém bude zavěšen. Celou skupinu velmi potěšila reakce paní ředitelky při předávání. Jelikož to bylo překvapení, do poslední chvíle netušila, co se chystá. Bylo hezké vidět, jak obyčejná věc z pár provázků a barevného papíru udělá člověku radost a potěšení. Holky si proces ve všech fázích náramně užily, což bylo jednou z priorit uvedeného projektu.

Jestliže máte zájem dozvědět se více, navštivte www.srdceslaskou.cz, kde bude od 5. 2. do 15. 3. 2020 probíhat veřejné hlasování s následným vyhodnocením TOP 10 z pohledu veřejnosti. Budeme moc rádi za vaši podporu a hlasy!

PS: Jsou chvilky, kdy i ředitelce školy dojdou slova. A toto byla jedna z nich. Když dívky z 8. tříd zaplnily ředitelnu a začaly vysvětlovat, proč přišly, byla jsem velmi překvapena.  Ale velice mile. Děvčata, dojaly jste mě. Moc děkuji.

Alena Roubínová