Soutěže skrze obrazovky


Máme šikovné žáky, kteří nám dělají radost. I když v současné době nemohou jezdit na olympiády ani závody, přesto získávají soutěžní diplomy.

V říjnu si své uvažování a správný úsudek vyzkoušeli v Logické olympiádě i naši nejmladší prvňáčci. Tomáš Běžel dopadl nejlépe. Ze 133 řešitelů v Ústeckém kraji obsadil nádherné 8. místo. Hned za ním skončila jeho kamarádka Anička Slámová. Na začátku školního roku v 1. třídě takovéto nádherné výsledky, to je paráda!

Mezi staršími žáky 1. stupně si nejlépe vedl Matyáš Volák. Ten si svými znalostmi vybojoval postup až do krajského semifinále. Spolu s ním se mezi nejlepší řešitele Ústeckého kraje zařadila i Lucka Gieblová, která soutěžila s žáky 2. stupně.

Další výzva přišla z pražské Univerzity Karlovy z Matematicko-fyzikální fakulty. Naši deváťáci ji využili, dali dohromady tým Solar Squad ve složení Lucka Gieblová, Natálie Krämerová a Jan Horáček. Spolu s 1158 studenty gymnázií a žáky základních škol řešili online úlohy MAtematické SOutěže MASO. Nebylo to jen pouhé počítání, ale i virtuální těžení ropy a hlavně spousta zábavy. Výsledné umístění přibližně uprostřed výsledkové listiny bylo v konkurenci prestižních pražských gymnázií důvodem k velké radosti.

Všem vám moc blahopřejeme a děkujeme za vynikající reprezentaci Sluníčkové školy.

Za celý pedagogický sbor Mgr. Alena Roubínová