Návrat do školy od 10. 5.


Vážení rodiče, milí žáci,
od pondělí 10. 5. 2021 se do školních lavic mohou vrátit i žáci 2. st. v tzv. rotačním režimu.
V týdnu od 10. 5. do 14. 5. se ve škole budou prezenčně vzdělávat třídy: 6. A, 6. B, 7. A, 7. B a 1. B, 2. B, 3. B, 4. B, 5. B.
Ostatní třídy budou mít distanční výuku s online hodinami podle pokynů vyučujících v Google Classroom.
Předpokládáme, že v následujícím týdnu od 17. 5. do 21. 5. se ve škole budou prezenčně vzdělávat třídy: 8. A, 8. B, 9. A, 9. B a 1. A, 2. A, 3. A, 4. A, 5. A.
Ostatní třídy budou mít opět distanční výuku s online hodinami podle pokynů vyučujících v Google Classroom.
Žáci 1. st. budou testováni na přítomnost viru SARS-CoV-2 již jen v pondělí popř. při jiném prvním příchodu do školy.
Žáci 2. st. budou testováni v pondělí a ve čtvrtek při příchodu do školy. Testujeme antigenními testy z přední části nosu. S tímto testováním již máme zkušenosti z docházky 1. st. a je opravdu bezbolestné, zvládnutelné cca za 20 minut. Bližší informace najdete zde a video návod zde.
Testování nebude nutné provádět u osob, které absolvovaly:

  • nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem,
  • nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem,
  • z důvodu onemocnění COVID-19 izolaci minimálně v rozsahu podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví upravujícího nařizování izolace a karantény a zároveň neuplynulo více než 90 dnů od prvního RT-PCR testu s pozitivním výsledkem.

Tuto skutečnost musí žák prokazatelně doložit  (potvrzení od lékaře, lékařská zpráva, zpráva z laboratoře).
Po celou dobu pobytu ve škole budou muset žáci mít zdravotnickou roušku nebo respirátor (zdravotnická obličejová maska splňující standardy podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, které najdete zde). Látkové roušky nejsou povoleny.
Jídelna bude i nadále v provozu. Pro žáky, kteří se budou učit z domova, budou platit stejná pravidla jako dosud, výdej u zadního vchodu do jídlonosičů. Žáci, kteří se budou učit ve škole, budou obědvat přímo v jídelně. Bude vždy vyhrazen čas pro danou třídu, aby nedocházelo k promíchávání skupin. Obědy na pondělí je nutné nejpozději v pátek 7. 5. 2021 do 10 h přihlásit přes strava.cz.
Během výuky ve škole nebude možné promíchávat skupiny různých tříd, a proto přizpůsobíme časy příchodu. Žáci 1. a 2. tř. budou přicházet v 8 h, 3. tř. v 7.45 h, 4. tř. v 7.50 h, 5. tř. v 7.55 h, 6. A v 7.55 h, 6. B v 7.50 h, 7. X v 7.45 h a 7.Y v 8 h.
Při oblékání prosím zohledněte nutnost častého intenzivního větrání. Pokud bude přát počasí, chystáme se učit venku.

Těšíme se na společné setkání.