Cyklo-turistický kurz


Letos jsme poprvé uspořádali cyklo-turistický kurz a zcela jednoznačně můžeme konstatovat, že byl velmi úspěšný. Proběhl ve dnech 16. – 21. června. Zúčastnili se ho žáci šestých, sedmých a osmých tříd. Vzešla z toho mimořádně povedená akce. Nadšení bylo viditelné u vyučujících i žáků.

Pro velký zájem jsme žáky rozdělili do dvou skupin. Jedna parta ráno vyrazila na kolech vstříc cyklistickým zážitkům a druhá pěkně po svých na túru. Obě skupiny si vyzkoušely každou disciplínu, při které objevovaly krásy kolem Kadaně.

Žáci si užili výlet po cyklostezce do Spořic. Vyrazili také na překrásnou vyhlídku, která se tyčí u Černýše. Pěší toulky vedly jeden den na Hadí skálu u Hradce u Kadaně a rovnou jsme to spojili s nezaměnitelným výhledem na Želinský meandr. Druhý den pěší skupina vyrazila na známou stolovou horu Úhošť.

Všechny dny nás doprovázelo hezké počasí, a hlavně dobrá nálada. Žáci byli nadšeni z nových zkušeností a čerpání znalostí mimo zdi školy. Učitelé byli mile překvapeni z toho, jak krásně žáci všechno zvládli. Všem patří pochvala za vynikající sportovní výkony. Najetých i nachozených kilometrů bylo opravdu mnoho a děti vše absolvovaly s úsměvem na rtech a bez kolizí. Patří jim náš všeobecný obdiv. Už se těšíme na příští rok.

Mgr. Schönauer