Setkání se starostou Kadaně


V pátek v dopoledních hodinách se žáci z 7. B naší školy vydali na neobvyklou exkurzi – navštívili starostu našeho města. Tato návštěva byla součástí školního projektu zaměřeného na seznámení žáků s fungováním a správou města.

Po příchodu do radnice nás přivítal s úsměvem starosta města pan Jan Losenický. Představil se nám a pozval nás do své pracovny. Tu jsme, jak se patří, do detailu prozkoumali. Poté jsme se sešli v jednacím sále, kde jsme si mohli sednout na místa zastupitelů a klidně si poslechnout všechny informace, které pro nás starosta měl připravené.

Pan Losenický nám velmi zajímavě a srozumitelně vysvětlil, jak celý městský úřad funguje, jaké jsou jeho pravomoci a jaké projekty se v našem městě momentálně připravují. Velmi nás zaujalo, jak město bude řešit nedostatek bytů, v jaké lokalitě by se mohlo v budoucnu stavět, či zda je nutný obchvat města. Došlo i na naše zvídavé otázky. Bylo skvělé vidět, jak se nám pan starosta věnoval a ochotně na naše dotazy odpovídal.

Na konec návštěvy nám přichystal překvapení. Jaké? To je naše společné tajemství. Ale užili jsme si ho s pěknou dávkou adrenalinu!

Celá návštěva byla pro nás velkým zážitkem a inspirací. Uvědomili jsme si, jak je důležitá role starosty ve správě města a jak moc práce se za tím vším skrývá. Děkujeme panu starostovi za jeho čas a ochotu.

A přejeme hodně energie do dalších akcí.

Mgr. Jana Lukešová