Den otevřených dveří 1 comments


Ve úterý 27. 2. se na naší škole konal den otevřených dveří, který byl určený pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče. Tento den byl plný zajímavých aktivit a předvedení různých činností, které naše škola nabízí.

Jednou z hlavních atrakcí bylo předvedení ozobotů. Ozoboty jsou malé roboty, které se pohybují po čárách a reagují na různé barvy. Žáci naší školy se s nimi pravidelně učí pracovat v rámci výuky informatiky a programování. Na den otevřených dveří jsme připravili speciální dráhu, po které ozoboty jezdily a ukazovaly své schopnosti. Malí předškoláci byli nadšení z této interaktivní ukázky a jistě si odnesli spoustu inspirace.

Další zajímavou aktivitou bylo představení keramiky. Měli jsme možnost ukázat rodičům a budoucím prvňáčkům, jak vypadá práce s hlínou a jak se vyrábí různé keramické tvary. Bylo úžasné sledovat, jak se děti nadchnuly pro tuto činnost a s nadšením si vyzkoušely práci s hlínou samy.

Další byla ukázka výuky angličtiny. Naše škola klade důraz na výuku cizích jazyků a angličtina je nedílnou součástí našeho vzdělávacího programu.  Malí návštěvníci si tak mohli vyzkoušet základy angličtiny formou zábavy.

Celkově byl den otevřených dveří velkým úspěchem a všichni jsme byli rádi, že jsme mohli představit naši školu a naše aktivity. Doufáme, že se nám podařilo zaujmout a inspirovat nové žáky k vstupu do naší školy.

Na závěr jsme děti důkladně vyzpovídali. Na otázku, co je zaujalo, odpověděly:

Miky: Líbilo se mi úplně všechno.

Verunka, Viky a Eliška: Kuchyňka, protože jsme si připravili sladké dobrůtky.

Tom a Péťa: Roboti, protože jsem dělal barevné tečky jako dráhu, po které pak jezdili.

Terezka a Adélka: Keramika, vyrobila jsem si sluníčko.

Honzík: Roboti, protože dokázali roztočit káču. To bylo príma. A angličtina – umím už barvy a počítat.

Kristýnka: Pracovat s hlínou. A líbila se mi jídelna. Chutnal mi perník.

Alička: Roboti, protože uměli zastavit.


Jedno zamyšlení nad “Den otevřených dveří

Komentáře jsou uzavřeny.