Šílená Indie


Tak se jmenoval program, který dnes zhlédli všichni žáci šestých až devátých tříd naší školy. Pořadem nás provázeli cestovatelé a dobrodruzi Kateřina a Miloš Motani.

V pásmu jsme se podívali na Taj Mahal, zažili veselý svátek barev Holi a pestrobarevný velbloudí festival, závody a velbloudí tanec. Viděli jsme, jak se ve městě Varanásí v posvátné řece Ganga koupou lidé, pere se prádlo a nepřetržitě hoří pohřební hranice. Také jsme obdivovali krásky v barevném sárí, muže s turbany a plnovousy.

Celým programem nás provázela indická hudba. Nebyli jsme ochuzeni ani o zástupce fauny. Viděli jsme spousty dravců, jeřábů, opičí chrám, posvátné krysy i indické slony.

Také jsme se vydali na velbloudech do pouště Thar. Ale velké pozitivum na celé cestě Indií je, že se naši průvodci setkávali jen s usměvavými a přátelskými Indy.

Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých informací a viděli zajímavé filmové záběry. Na závěr Kateřina Motani vyzkoušela naše žáky, jak dávali pozor během promítání a nutno říci, všechny třídy v této soutěži obstáli na výbornou. Odcházeli jsme bohatší o nové informace a zážitky. Děkujeme!

Mgr. Petriláková