Krajské kolo v Dopravní soutěži mladý cyklista 1 comments


Postoupili jsme do krajského kola dopravní soutěže „Mladý cyklista“, které se konalo 22. 5. a 23. 5. 2018 v Ústí nad Labem. Obě kategorie obsadily skvělá druhá místa hodně těsně za prvními. Za mladší kategorii soutěžili Hana Žáková, Jana Döringová, Lukáš Drda z IV. A a Jaroslav Běžel z V. A, za starší bojovali už poněkolikáté Tereza Mesmerová a Anthony Dufek z IX. A, Tomáš Hulínský z IX. B a Ema Šimůnková ze VII. B.
Klasické disciplíny – jízda zručnosti, jízda po dopravním hřišti, zdravotní pomoc a testy znalostí pravidel silničního provozu – byly o něco těžší než v okresním kole. Se zdravovědou nám při přípravě pomohla p. Melicharová z kadaňské záchranné stanice. Přibyla disciplína Mapa, která obnáší vyhledání nejrychlejší a nejbezpečnější cesty na mapě z místa A do místa B přes místo C.
Naši soutěžící vše tak perfektně zvládli díky tomu, že obětovali svůj volný čas a intenzivně se připravovali. Mladší si ve škole v přírodě opakovali testy. A pak tři dny před jejím ukončením odcestovali zpět do Kadaně, aby se mohli „poprat“ o první tři nejlepší místa! Všem se to povedlo!
Moc děkuji těm, kteří nám drželi pěsti a přáli úspěch!


Jedno zamyšlení nad “Krajské kolo v Dopravní soutěži mladý cyklista

  • L. Drdová

    Děkujeme paní učitelce Šebkové za skvělou přípravu dětí 🙂

Komentáře jsou uzavřeny.